Uteplats djur

Sommarläge för våra katter, kaniner, marsvin och alla andra kära husdjur.

Kaniner i en utomhusbur på sommaren.

Gräs under tassarna

Det är inte mycket som kan slå känslan av att skutta ut på en gräsmatta om man är en kanin eller marsvin.

För att inte spatsera för långt bort, eller bli tagen av ett rovdjur, så är en utebur att rekommendera. Med en sån kan både du och ditt djur njuta av sommaren utan att behöva vara oroliga för att något tråkigt ska hända.

För att buren ska vara helt trygg är det viktigt att den har ett tak som sitter fast ordentligt. Hur botten ser ut kan variera - sitter du alltid vid ditt djur när ni är utomhus så kan det gå bra utan botten, men ska djuret lämnas obevakat så är det viktigt att fästa ett nät nedtill så att inget rovdjur kan gräva sig in. Vi rekommenderar att gräva ner nätet under själva gräsmattan, eftersom det kan bli obekvämt för både marsvin och kaniner att spendera en längre tid direkt på nätbotten.

Katt som sitter i en inhängnad utomhusplats.

Den perfekta uteburen

Hur den perfekta uteplatsen ser ut varierar såklart mellan både katter, kaniner, marsvin, hamstrar och ägare. Och det bästa med oss på JK Snickare är att vi kan specialbygga en uteplats som passar bäst för just dig och din lilla kompis.

Vi använder bara material som är bra för ditt djur, och bygger alltid i enlighet med djurskyddsföreningarnas riktlinjer.

Kattsäkra balkongen

Det är inte alltid lätt att komma ihåg att hålla balkongdörren stängd när man har katt, och speciellt inte om det bor flera personer i hushållet. Att kattsäkra balkongen är ett enkelt sätt att både kunna ha balkongdörren öppen på varma sommardagar och inte behöva oroa sig för att katten ska råka illa ut.

Det finns flera valmöjligheter när det gäller att få en balkong som både är trygg och mysig att vara på. Gillar du inte när det blåser kan vi slå två flugor i en smäll och glasa in balkongen. Tycker du däremot om friska fläktar är det vanligt att använda ett nät för att rama in.
Det viktigaste är bara att se till att det är ett material som inte ger vika vid kattens bus och lek, och som går att försluta som ett tak - eller fästa mot balkongen ovanför - så att katten inte kan ta sig ut den vägen heller.

Vi hjälper dig gärna med projektet, så att du inte behöver hamna i samma sits som killen i videon här nedanför.