Bygga altan

Vacker, enkel eller kanske familjevänlig - eller varför inte alltihop?

Altan i behandlat trä med liten belysning

Bygga altaner är en av våra absoluta specialitéer här på JK Stockholmssnickare.

Med en altan får du ett extra rum ute i trädgården, men innan vi börjar bygga är en av dom viktigaste delarna i projektet att du är helt säker på hur stor din altan ska vara. Är den tänkt att rymma en middag för två eller ska hela kompisgänget få plats att grilla under en sommarkväll?

Ljus altan med låg trappa och avgränsat räcke

Årstidsoberoende altan

Vill du kunna använda altanen under en större del av året finns det flera olika knep att ta till. Ett exempel är att bygga en altan med tak och ett annan är att bygga en inglasad del – som skyddar mot höstvindar men ändå släpper fram sensommarsolen. Önskas en helt inglasad uteplats ordnar vi självklart det också.

Kommer verandan användas mycket på kvällen är några enkla knep för att höja mysfaktorn att installera mjuka spotlights och möjligtvis lite infravärme.

Omgivning

Beroende på altanens placering kan den behöva en liten trappa eller ett staket runtom. Du kanske även vill ha bänkar till förvaring eller plats för odlingslådor?

Oavsett om du önskar en väldigt avskalad design eller en med många detaljer så är du mer än välkommen att kontakta oss, för att se vad som passar just dig och ditt hus bäst.