Unika skärbrädor

- en personlig touch i köket.

Ge bort en personlig skärbräda

Varje skärbräda från JK Snickeri är helt unik och handgjord i Sverige.

Du väljer själv vilket träslag du vill att vi ska använda - skärbrädor i ek, valnöt, lönn och ask brukar vara populära - men har du något annat önskemål kör vi såklart på det!

Något som också är viktigt att tänka på är storleken; ska den matcha ett mindre kök eller är det en stor och mer bastant skärbärda du är ute efter? En riktigt snygg skärbräda kan även stå framme och vara en del av kökets dekoration, samtidigt som den utöver det kan användas som en del av själva serveringsupplägget.

Designa din egna skärbräda

Behöver du hjälp att spåna på designen så finns vi här, men annars beslutar du om material, mönster, storlek, tjocklek och form - och berättar bara för oss hur du vill ha det.

Det finns även stora möjligheter att få din skärbräda från helt återvunnet material om så önskas.

Skärbräda av ändträ

Med en skärbräda skapad av ändträ går det oftast att få till en ännu mer personlig design, eftersom du kan kombinera träslag och olika mönster. Ändträ är också något snällare mot kniven då man skär mot änden av träfibrerna (därav namnet) istället för att skära rakt över dom.

Alla sorters exklusivare skärbrädor vill gärna skötas med omsorg. Diska den med lite diskmedel och olja in den regelbundet med paraffinolja så kommer skärbrädan hålla riktigt länge. När du sköter den på det här sättet så blir den också oftast finare ju mer den används!