Sänka innertak

Plats för spotlights, ljudisolering eller bara ett snyggare tak?

Spotlights i taket

Med spotlights är det lätt att få en jämn belysning i rummet, till skillnad från en vanlig taklampa som lyser som starkast på ett ställe.

Kombinera spotlightsen med en dimmerfunktion så har du en väldigt behaglig belysning att se fram emot.

Vi hjälper dig att sänka innertaket för att ge plats åt både spotlights och tillhörande kablar.

Ljudisolera tak

Börjar du misstänka att grannen ovanför sätter på sig ett par träskor när den kommer hem? Eller har den på TV:n så högt att du vet allt om Love Island 3 trots att det inte riktigt är din grej?

Genom att sänka taket och montera isolering i mellanrummet så klarar man av att stänga ute nästan alla oljud.

Det går hur bra som helst att installera spotlights i samma veva som ljudisoleringen utförs.

Sänka innertaket och snygga till rummet

Utöver spotlights och ljudisolering så är den vanligaste anledningen att man vill sätta upp ett innertak att det nuvarande taket helt enkelt inte är så snyggt.

När vi sänker ett innertak kommer vi alltid gemensamt fram till hur många centimeters sänkning som blir bäst för just ditt tak, vill du bara justera ett 'fult' tak behövs inte så mycket medan spotlights och ljudisolering kräver lite mer.

Därefter drar en elektriker alla kablar som behövs, det kan vara för spottar men även andra kablar som inte ska ligga framme som till exempel internetkablar, antennkablar och liknande. Vi brukar rekommendera att tänka igenom ordentligt vad du kan vilja lägga upp via taket så att du inte kommer på fler saker i efterhand när taket redan är gipsat, spacklat, målat och - klart.