Bygga staket

Avgränsa din tomt på ett snyggt och säkert sätt.

Staket som avgränsare

Med ett robust staket och väl fungerande grindar brukar det kännas lugnare att släppa ut husdjur och barn på tomten, eftersom du vet att dom kommer stanna där. Staket är också ett väldigt snyggt sätt att avgränsa ert egna område.

Vi på JK Snickare kan hjälpa er att sätta upp färdiga staketsektioner, eller bygga ett helt egendesignat staket bräda för bräda så att det matchar er tomt perfekt.

När det kommer till grinden kan det vara bra att fundera på om det räcker med huvudingången, eller om du kanske vill ha en grind även på baksidan av tomten för att lättare komma åt naturen som kan finnas där. Det går även bra att montera belysning på staketet för att få en lite tryggare upplevelse på kvällarna.

Olika typer av staket

Ska staketet fungera som ett insynsskydd bygger man det oftast med plankor. En annan idé är annars att skapa en spaljé, det vill säga ett luftigt staket som blir ett hem för klätterväxter. Med en spaljé får du en grönare och lite mysigare avskärmning.

Vill du tvärtemot hålla det så öppet som möjligt men ändå avgränsa området ordentligt så kan vi istället titta på olika typer av stängsel. Med stängsel menar vi inte "hönsnät" även om det kanske är det första man tänker på, utan det finns många snygga lösningar med stål och andra bastantare material som passar väldigt bra för att säkra ditt tomtområde.

Oavsett vilken typ av staket som ska byggas så är det viktigt att kolla upp reglerna som gäller där just du bor, både med grannar och kommunen, eftersom dessa regler kan skifta.